Tasavvuf Felsefe Sohbetleri Söyleşiler
Çağrı Dörter - Ana Sayfa Tasavvuf Mevlana Yunus Emre Makale Tasavvuf Sohbetleri Mevlana Yunus Emre Söyleşileri Tasavvuf Kitapları Mevlana Yunus Emre Tasavvuf Kitap Iletişim

Tasavvuf Söyleşileri, Sohbetleri ve Seminerleri

Tasavvuf Söyleşileri Sohbetleri Seminerleri Söyleşiler Hangi Konularda Gerçekleşmektedir?

Söyleşilerin ana konu başlıkları
"Tasavvuf ve Kadim Öğretilerde İnsan-Varoluş-Aydınlanma İlişkisi, Hakikat Yolculuğunun Özü, Bu Yoldaki Yanılsama ve Engellerden Korunma-Kurtulma Yolları ve Bugünün Yaşantısı içinde İçsel Yolculuğun Nasıl Yapılabileceği" üzerinden başlamaktadır. Ancak bu başlıklar elbette tüm dinleri, peygamberleri, içsel gelenekleri, manevi yolları, teknikleri, metotları ve varoluşu kapsama alanına aldığından, söyleşinin nereye gideceği konusunda bir sınır çizilmesi mümkün değildir.

İşlenen Konulara Örnekler:

Bugünün Tasavvufu Nedir? İnsanın Sırrı Nasıl Anlaşılır? İçsel Yolculuk Yöntemleri Nelerdir? Dinlerin Kaynağı Nedir? Peygamberlerin Yürüdüğü Yolun Hakikati Nedir? Manevi Aşı Nedir? Nasıl alınır? Ne işlevleri vardır? Aydınlanma Gelenekleri ve Hepsinin Bugüne Yansıyan Öğretileri Nelerdir? Bugün Nasıl Yürünebilir?
Tasavvuf Kitapları Liste İlim Söyleşileri Yönlendiren Temel Etken Nedir?

Her söyleşi kendi ana başlıkları üzerinden başlar ve daha sonra tamamen katılımcılardan gelen sorulara göre şekillenir. Bu nedenle de hiçbir söyleşi bir başkasıyla benzer olmaz. Her biri kendine hastır ve tamamen katılımcıların oluşturduğu ortak ruh ve hal üzerinden açığa çıkar. Onların sıkıntıları, dertleri ve sorularına odaklanır. Konu anlamında hiçbir sınırı yoktur. Bu paylaşım, kadim bilgelik geleneğinin temel yoludur ve sadece yaşayanların anlayabileceği nedenlerden ötürü, içsel anlamda sağaltıcı ve dönüştürücüdür. Odaklanmaya bağlı olarak da derinleşir. Soruların ana başlıklarla ilişkili olması gerekmez. Dinler, peygamberler, varoluş, insan, ibadetler, kitlelere dayatılan ancak sorgulatılmayan çelişkilerle dolu kurallar ve bunların köklerine dair her ne varsa akıllarda, sorulması mümkündür.
Tasavvuf Sohbetleri Felsefe Söyleşisi Söyleşiler Ne Kadar Sürer?

Söyleşiler yaklaşık 6 saat sürer. Ortada 30-45dk süren bir ara verilir. Bu esnada dileyen katılımcılar kitap imzalatabilirler.

Şehir dışından katılımlar da olduğundan, söyleşilerin giriş ve çıkış saatleri tamamen esnektir. Dileyen dilediği saatlerde katılıp, dilediği saatlerde çıkabilir. Bu süreç içinde farklı bir odaklanma ve bilinç hali yaşandığından, zaman akışı da farklı algılanır. Çoğunlukla, en fazla 1 veya 2 saat geçmiş gibi hissedilir.
Tasavvuf Sohbetleri Söyleşileri Kitapları Söyleşiler Ücretli midir?

1998 yılından bu yana Çağrı Dörter tarafından yapılan tüm söyleşi, seminer ve konferanslar ücretsiz olarak gerçekleştirilmiştir. Bunun  gelecekte de neden bu şekilde devam edeceğini kitaplarında açıklamıştır. Ancak katılımlar yoğun ve söyleşiler tam dolulukta olduğundan, katılımlarda kayıt önceliği dikkate alınmakta ve mekan kapasitesine ulaşıldıktan sonra kayıtlar durdurulmaktadır.

Söyleşilere Katılım Nasıl Olur?

Söyleşilere katılımlar Facebook üzerinden ve sadece gerçek-işleyen kullanıcı hesapları için alınmaktadır. Çağrı Dörter kişisel hesabı üzerinden yapılan duyuruların altına katılım isteğinin not düşülmesi yeterlidir.
Bir hesap sahibi kendisi dışında farklı isimleri de kayıt yaptırabilir. Takiben gereken bilgilendirmeler katılımcılara iletilir. Detaylı bilgiler "İletişim Sayfası"nda bulunmaktadır.

"Beklediği ve alıştığı cevaplar kurtaramamıştır insanı. Çünkü zaten onlarla yürümekte ama ruhunu doyuramamaktadır. Onun gerçek açlığı, aşikardır ki, daha henüz hiç tatmadığı ve bilmediği besinler tarafından giderilecektir. Onlarla ilk karşılaşmasında şaşıracaktır. Yer yer sıkılacaktır. Nefsi zıplayacaktır ara ara. Eski programı kendini sürdürebilmek için her şeyi yapacaktır..."

Tasavvuf Felsefe Sohbetleri Konferansları

"Zorlanabilir. Karşılaştığı şey, onun için yeni ve alışılmadıktır çünkü. Ancak dalgalar, en fazla denize açılırken zorlar sahildekini. Ondan sonrası rahatlama ve nefes almadır. Tıpkı bunun gibi, ilk şaşkınlığın yerini zamanla neye bıraktığını gördükçe, evinin nerede olduğunu da anlamaya başlar, bu yolun yolcuları. Çünkü hepsinin içinde Hakikat'i gösteren bir pusula vardır. Sadece, onun gösterdiği yönü destekleyecek bir çevre bulamamış ve onu hep görmezden gelmiştir. Bunun sonuçlarını da yine bizzat kendisi yaşamıştır. Bunların başında daimi bir iç sıkıntısı, çözülmeyen çelişkilerin ve cevabı alınamayan gerçek soruların huzursuzluğu gelir. İçinde yeterince azap çektiğine kanaat getiren ve bu azabın boşunalığını anlayan insan, artık kapıyı açmayan ama ona atalarından yadigar kalan anahtarlara saplantılı olmayı bırakır. Ancak o zaman, aradığı anahtar kendini gösterir. Ve ancak o zaman, anlamaya ve dönüşmeye hazır hale gelir..."

Tasavvuf Sohbetleri Söyleşiler Seminerler

"Tohum, kabuğunu bırakana dek ağaca dönüşemeyecektir. İşte hem onun hem de dünyanın geri kalanının göstermekten kaçtığı ama derdinin tek dermanı olacak cesaret, kabuğunu kırma cesaretidir. Gerçek güneşi, ancak o çatlaktan sızdığında görecektir. Mevlana'ların ve Yunus'ların bahsettiği 'O Aşk' nedir, o gün anlar..."


Çağrı Dörter - Ana Sayfa Tasavvuf Mevlana Yunus Emre Makale Tasavvuf Sohbetleri Mevlana Yunus Emre Söyleşileri Tasavvuf Kitapları Mevlana Yunus Emre Tasavvuf Kitap Iletişim

Çağrı Dörter - Tasavvuf Hakkında Makaleler - Tasavvuf Sohbetleri ve Söyleşiler - Tasavvuf Kitapları - İletişim Bilgileri

Çağrı Dörter © 2023